Cellulit masszázs

Tanfolyam jellege:

Betanító

Jelentkezés feltétele:

Alapfokú iskolai végzettség

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Képzési idő:

65 óra

A szakma rövid leírása:

A cellulit, azaz a narancsbőr ma már népbetegségnek számít. A XXI. század felgyorsult életritmusában egyre nagyobb mennyiségben jelenik meg, egyre fiatalabb korban. A narancsbőr olyan betegség, mely napjainkban a nők 95 százalékánál okoz problémát. Kialakulásában a mozgásszegény életmód, a zsírokban gazdag táplálkozás, az elégtelen máj- és veseműködés, valamint az ideg- és hormonrendszerben beálló zavarok felelősek. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem csak idős és túlsúlyos nőknél jelentkezik, hiszen sok vékony és fiatal hölgynél is megfigyelhető.

A cellulit masszázs a narancsbőr tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére szolgál. A cellulit vagy narancsbőr a laza kötőszövetekben zsírsejtek gyűlnek össze, melyek csomókba rendeződnek, majd megnagyobbodnak ezzel lassítva a nyirokkeringést. Méreganyagokkal telített nyirok halmozódik fel a szövetek között, ezáltal a bőr felszíne rücskös lesz. Főként a hason, csípőn, fenéktájon és a combokon alakulhat ki. A masszázs javítja a nyirokkeringést és a szövetek oxigénellátását, frissességét. Elősegíti, hogy a nyirokcsomókon keresztül a véráramba jusson és onnan kiürüljön. Ezt a hatást a felhasznált krémek tovább fokozzák. A várt eredmény rendszeres masszázzsal, az étrend megváltoztatásával érhető el.

Szakmai modulok:

Cellulit masszázs elmélete és gyakorlata

A szakma rövid leírása:

A hallgatók elsajátítják azokat a speciális technikákat, melyek segítségével fellazítják, megtörik a cellulit kialakulásáért felelős zsírcsomókat, majd a nyirokkeringés segítségével eláramoltatják a kiürült, felszabadult méreganyagokat.

A tanfolyam az alábbi városban indul Fejér megyében:
Székesfehérvár

Tanfolyami költséggel kapcsolatban érdeklődjön munkatársainknál (+36/22 506-962)!