Lávaköves masszázs

Tanfolyam jellege:

Betanító

Jelentkezés feltétele:

Alapfokú iskolai végzettség

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat


Képzési idő
:

65 óra

A szakma rövid leírása:

A lávaköves masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, a kínaiak, de egyes források szerint még az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített testre helyezett köveket és ásványokat.

A masszázskezelés során meleg kövekkel simítjuk, dörzsöljük és gyúrjuk az izmokat, kézzel történő masszírozással is kiegészítve. A forróság a különböző masszázsfogásokkal együttesen fokozza a vérkeringést, stimulálja a test energiaháztartását, és nagyon jól ellazítja az izomzatot.

A lávaköves masszázs fontosabb élettani hatásai:

– felmelegíti a testet
– javítja a nyirokkeringést
– serkenti az anyagcserét
– enyhíti az izomfájdalmakat
– segíti a méregtelenítés folyamatát
– serkenti az anyagcserét
– enyhíti az izomfájdalmakat
– erősíti a kötőszöveteket
– stresszoldó hatású, javítja a közérzetet
– enyhíti az álmatlanságot
– javítja a vese kiválasztását
– feloldja az izommerevséget
– rendkívül jót tesz a bőrnek, mivel a mély meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut.

A bazalt lávaköveknek az átlagosnál magasabb a vastartalmuk, ezért erős magnetikus hatásuk miatt mélyen nyugtató, relaxáló hatást fejtenek ki azokra, akik kipróbálják ezt a masszázs különlegességet. A kezelések előtt a lávaköveket vízben melegítjük kb. 50-60 fokosra. Ez a hőmérséklet ideális a masszázshoz, nem túl forró, de mégis képes feltüzelni és energiával telíteni az adott testrészeket. A masszőr több követ helyez a vendég hátára, hasára, combjára, a lábujjai közzé és a tenyérbe, ezáltal is segítve az ellazulást és az életenergia áramlást. Ezeket a köveket és a masszírozandó területet gazdagon bekenik egy speciális masszázsolajjal és illóolajjal, amit egyénre szabottan a masszőr választ ki.

Szakmai modulok:

Lávaköves masszázs

A szakma rövid leírása:

A tanfolyam résztvevői képet kapnak a lávaköves masszázs menetéről és elsajátítanak egy olyan ősi múltra visszanyúló alternatív masszázstechnikát, amellyel a vendégeknek egy teljesen újszerű érzelmi és fizikai élményt nyújtanak.

A tanfolyam az alábbi városban indul Fejér megyében:
Székesfehérvár

Tanfolyami költséggel kapcsolatban érdeklődjön munkatársainknál (+36/22 506-962)!