A Húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe.  A valláson kívül azonban a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének szimbóluma is.

Az alkalom közeledtével úgy gondoltuk, hogy a Czeglédi Péter Református Gimnázium együttműködésével, Léván az ott élő magyarok számára szervezünk egy Húsvéti Kreatív Foglalkozást virágkötészet témakörében. A program során a résztvevők a Prisma Sikertanoda Kft. kiváló oktatójával Hartyáni Rita, virágkötő mester segítségével friss virágokból, díszfák és díszcserjék leveles hajtásaiból, az ünnepkörhöz tartozó jelképes növényekkel, hangulati elemekkel (hímes tojások, állatfigurák) saját maguk készíthették el dekorációjukat.

A foglalkozáson 25 fő vett részt. A gimnázium pedagógusai és diákjai mellett a Lévai Magyar Asszonyok Liga tagjai, az Eszterlánc Óvoda és a Juhász Gyula Alapiskola pedagógusai is mind-mind gyönyörű asztaldíszeket alkottak.

Bemutatónk célja az volt, hogy kedvcsinálóként megismertessük a Virágkötő szakma szépségeit, annak érdekében, hogy a közeljövőben részszakképesítő tanfolyamunkat az érdeklődők számára Léván is megszervezhessük.

Ezúton szeretnénk megköszönni Kiss Beátának, a Czeglédi Péter Református Gimnázium igazgatónőjének  és munkatársainak  közreműködését, a helyszín biztosítását, a barátságos fogadtatást és vendéglátást.